Danusia Rondzisty-Pietrzak

Ajurwedyjskie spojrzenie na instrument trawienny.

    Prosta forma omawianych zagadnień, porównania które sprawiają,że łatwiej możesz zapamiętać i zrozumieć omawiane tematy. 

    Podaje łatwe w użyciu instrukcje,które nauczą Cię rozumieć swój instrument trawienny i pokaże jak łatwymi sposobami wspierać jego zasoby. 

    Łatwo rozumiane treści, łatwe do szybkiego wdrożenia w życie. 

    Podstawą do zmiany własnych nawyków i poprawienia jakości swojego samopoczucie, aby móc realizować swoją życiową misję jest ŚWIADOMOŚĆ. Świadomość jest pierwszym krokiem do zmiany i zrozumienia co tak naprawdę możesz zrobić, aby żyć pełnią życia. Aby jednak ŚWIADOMOŚĆ mogła ewaluować do działania potrzebujesz ZROZUMIENIA. czy wiesz jak funkcjonuje Twój układ trawienny i co go zasila i co go osłabia? Czy wiesz jaki wpływ na jego jakość mają myśli i emocje? Czy wiesz co możesz zmienić, aby móc realizować swoją misję tu na ziemi? 

    Układ trawienny jest podstawą zdrowia, które Ajurweda traktuje w trzech nierozłącznych aspektach: ciało,umysł i duch. A w związku z tym,że wewnętrzne tworzy zewnętrzne, pierwszym podstawowym krokiem w świadomym budowaniu zdrowia jest układ trawienny i dbanie o AGNI, siłę ognia trawiennego. 

    Jak? Zapraszam na wykład, podczas którego będziesz mógł doświadczyć m.in. uważności w spożywaniu pokarmu. 

     

    Ajurweda – Wspieram w zrozumieniu organizmu, uczę jak żyć w równowadze na poziomie ciała, duszy i umysłu. 

    O sobie – Jestem konsultantką ajurwedy. Poprzez własną świadomość i rozwój doświadczyłam zmian, które pomagają mi realizować moją misję tu na ziemi. Wierzę,że pożywieniem jest nie tylko produkt,ale również oddech,myśl i emocja. Dlatego nierozłącznym aspektem wspierania swojej równowagi jest świadomość,która pozwala Nam codziennie bardzo świadomie używać tych zasobów, które mamy na wyciągnięcie ręki, wystarczy tylko to zrozumieć. Jestem wyznawcą teorii,że trawienie rozpoczyna się w głowie i że jesteśmy tym co trawimy, anie tym co jemy. Dlatego idąc za mądrością ajurwedy wspieram ludzi w powrocie do równowagi i utrzymywania jej na poziomie ciała, ducha i umysłu. 

    W mojej kilkuletniej praktyce zarówno jako szef kuchni w restauracji własnej oraz w klinice leczenia integracyjnego ,ale też jako osoba,która zwyczajnie po ludzku tego doświadczyła….zauważyłam,że sporo mamy blokad dotyczących pożywienia,dlatego moją wielką misją jest pokazanie ludziom gdzie leży klucz do budowania sprawnego ognia trawiennego,a co za tym idzie zdrowego ciała w nierozłącznej całości.